Speelgoedbank Heppie

Speelgoedbank Heppie

Speelgoedbank Heppie

In Roosendaal is er sinds november 2013 een speelgoedbank.

Print

Katinka Dekker, initiatiefneemster, vertelt waarom er volgens haar een speelgoedbank nodig is in Roosendaal:

“In samenwerking met stichting Access ben ik samen met een groep vrijwilligers speelgoedbank Heppie gestart. Een speelgoedbank voor kinderen in Roosendaal van 0 t/m 12 jaar. Kunnen spelen is enorm belangrijk voor kinderen en draagt bij aan hun ontwikkeling. Daarnaast is het natuurlijk gewoon leuk! Helaas groeit 1 op de 9 kinderen op in armoede. Ook in Roosendaal zijn er kinderen die hiermee te maken hebben. Ik werk als intern begeleider op basisschool De Kroevendonk en ook daar zie ik dat steeds meer gezinnen te maken krijgen met werkloosheid en financiële zorgen. Om alle kinderen de kans te geven thuis met speelgoed te spelen is speelgoedbank Heppie opgericht.”

De speelgoedbank is bedoeld voor kinderen van 0 t/m 12 jaar uit gezinnen die onder en rond de armoedegrens leven. Daarnaast mogen zwangere vrouwen voor de geboorte alvast 2 keer langskomen om alvast wat leuke spulletjes voor de baby uit te zoeken.

Bij het eerste bezoek aan de speelgoedbank worden de namen van de kinderen genoteerd (graag het legitimatiebewijs van uw kind meenemen) en krijgt ieder kind een kaart met een tegoed van 50 euro. Hier hoeft u niet voor te betalen. Deze kaart moet ieder bezoek worden meegenomen. Per jaar mag er per kind voor 50 euro aan speelgoed worden meegenomen. Per bezoek mag er voor 10 euro gratis speelgoed worden meegenomen. Indien mogelijk ontvangen we wel graag een kleine bijdrage die u in de “geldpot” kunt doen. Een kaart is 1 jaar geldig. Na afloop van dat jaar wordt een nieuwe kaart gegeven tegen inlevering van de oude.

Het is de bedoeling dat u samen met uw kind de speelgoedbank bezoekt en samen het speelgoed uitzoekt. We willen u daarbij indien nodig graag helpen en advies geven. Is uw kind jarig of kan het een keer niet meekomen, dan mag u als ouder het speelgoed meenemen. Rond de verjaardag van uw kind mag u een keertje extra komen om voor 10 euro speelgoed uit te zoeken. Dit wordt niet afgestreept van de kaart.

Heeft uw kind een verjaardagsfeestje van een vriendje of vriendinnetje of is er binnen de familie een kind jarig, dan mag u voor 5 euro gratis speelgoed uit komen zoeken zodat u of uw kind een leuk cadeautje kan geven aan de jarige.

Omdat we als speelgoedbank ook kosten maken zijn giften natuurlijk van harte welkom! We zijn immers geld kwijt aan huur van ruimte, inrichting en administratieve kosten. U kunt deze storten op rek.nr. NL62INGB0004987420 t.n.v. Stichting Access o.v.v. speelgoedbank. Access heeft een ANBI status dus uw giften zijn aftrekbaar.

Heb je een vraag of wil je iets laten weten aan de speelgoedbank? Mail ons dan. (speelgoedbankheppie@accessroosendaal.nl)

Stichting Access Roosendaal | 2020
Seriously Different