Over ons

Over ons

Over ons

Access is een stichting die zich al meer dan 3 jaar inzet voor jongeren in Roosendaal. Dit doen ze door het organiseren van feesten, het organiseren van bijeenkomsten om meiden te empoweren, huiswerkbegeleiding, dj en lichtcursussen en persoonlijke coaching van jongeren in hun leven van alledag, maar ook kunnen jongeren kennismaken met het christelijk geloof.

Access heeft als doelstelling een luisterend oor zijn voor jongeren. Dit deden ze al eerst vanuit een kleine “huiskamer” aan de Markt, maar ook op het Da Vinci College, online of gewoon op plekken waar jongeren zijn in Roosendaal.

Inmiddels kent Access al honderden jongeren in Roosendaal.ACCESS_LOGO

In die ontmoeting met jongeren, komen ze met hun vragen, twijfels, maar ook zekerheden. Ze geven aan wie ze zijn en/of willen zijn. In dat proces mogen de vrijwilligers van Access meedoen als betrouwbaar en deskundig adviseur.

Access gaat verder:

Sinds enige tijd is Access verhuist naar een grote pand.  Dit is niet zomaar: Access richt zich niet meer alleen op jongeren, maar ook op alle mensen rondom jongeren: iedereen dus.  Er zijn plannen om een studio te bouwen, maaltijden aan te bieden vanuit de keuken en alles wat we al deden.  Ook heeft Access sinds kort een speelgoedbank; een plek waar ouders voor hun kinderen speelgoed kunnen komen halen,omdat ze daar niet altijd het geld voor hebben. Verder is er zelfs een boekwinkel in samenwerking met de Pelgrim. Dit is een mooie plek waar christenen uit Roosendaal elkaar kunnen ontmoeten en leuke christelijke artikelen kunnen kopen, maar ook uiterst geschikt om jongeren of anderen te leren hoe het er in een winkel aan toegaat.

Access wil een luisterend oor zijn, maar niet blijven hangen in het luisteren, maar daadwerkelijk wat doen! Access wil de verbinding zijn tussen wat wij geloven, waar we voor staan en hoe je dat kunt vertalen in de praktijk in de Roosendaalse maatschappij.

Stichting Access Roosendaal | 2019
Seriously Different